18.2. – 22.2. 2019
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Česneková polévka s kroupami ( A : 01, )
Uzbecká čočka, chléb,čaj,voda ( A :01,03,07 )
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Bramborová polévka ( A:01,07,09)
Šumavský králík, houskový knedlík, ovoce, džus, voda (A:01,03,07,09,10)
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Drožďová polévka (A:01,07,09)
Holandský řízek, bramborová kaše, salát z červené řepy, voda, čaj (A:01,03,06,07)
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Hrachová polévka (A:01,07,09)
Krůtí guláš, těstovina, sýr, ovoce, čaj, voda (A:01,03,07)
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová polévka s pohankou (A:01,07)
Pečené kuřecí stehno na másle, bramborová kaše, rajčatový salát, čaj,voda (A:07)

Jídelní lístek na čtvrtky LEDEN 2019
10.1.2019
Jáhlová polévka se zeleninou
Kuskusový salát

17.1.2019
Česneková polévka s kroupami
Pečené zeleninový karbanátky, brambor

24.1.2019
Vývar s těstovinou
Nudlový nákyp, ovoce

31.1.2019
Selská polévka Těstovinový salát s tuňákem, bageta Pokud bude nahlášeno méně než 10 obědů na bezmasý čtvrtek nebude se tento oběd vařit.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají Legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU :

1) Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich - potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výroby z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentrácích vyšších než 10mg, ml/kg , l , vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINATA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Copyright © 2008 ZŠ Karla Dvořáčka, Orlová - Lutyně webdesign  Tomáš PiprekBarbara Širocká 
19. 02. 2019