21.5. – 25.5. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Zelňačka s bramborem,chléb 1,3,7
Dukátové buchtičky s krémem 1,3,7
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Čočková polévka 1,7
Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík,ovoce 1,3,7
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Kmínová polévka s vejcem 3
Rybí filé na másle,brambor, dušená zelenina,okurkový salát 1,4,7
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Mrkvová polévka s bramborem 1,7
1.Králík na smetaně, dušená rýže,ovoce 1,7,9
2.Vegetariánské rizoto, sýr, kyselá okurka,ovoce 9
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Jáhlová polévka se zeleninou 1,7
Přírodní krůtí plátek, brambor, dušená zelenina, salát z červeného zelí
Bezmasé čtvrtky Zobrazit



Seznam potravinových alergenů, které podléhají Legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU :

1) Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich - potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výroby z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentrácích vyšších než 10mg, ml/kg , l , vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINATA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Copyright © 2008 ZŠ Karla Dvořáčka, Orlová - Lutyně webdesign  Tomáš PiprekBarbara Širocká 
24. 05. 2018