15.10. – 19.10. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová polévka s quinoou (A: 01,07,09)
Segedínský guláš, houskový knedlík,čaj,voda (A:01,03,07,09)
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Vývar s těstovinou( A:01,03,09)
Rybí filé v zeleninové krustě,mix salát,bramborová kaše,kompot,čaj,voda (A:07)
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová polévka s bramborem ( A:01,07,09)
Kuřecí prso na pomerančích, dušená rýže,šopský salát,frutelka,voda (A:01,07)
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Masový krém (A:01,09)
Vepřový kotlet po selsku,brambor,ovoce,čaj,voda (A:01,10)
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Rýžová polévka se zeleninou (A:07,09)
Hrachová kaše,restovaná cibule,kyselá okurka,ovoce,čaj,voda (A:07,09)


Seznam potravinových alergenů, které podléhají Legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU :

1) Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich - potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výroby z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentrácích vyšších než 10mg, ml/kg , l , vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINATA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Copyright © 2008 ZŠ Karla Dvořáčka, Orlová - Lutyně webdesign  Tomáš PiprekBarbara Širocká 
19. 10. 2018